7 feller du må unngå for å lykkes med salg over telefon

#Next1 Kurs og Rekruttering Nyttig om Salg og Ledelse 7 feller du må unngå for å lykkes med salg over telefon
0 Comments

Salg over telefon kan være en effektiv måte å nå potensielle kunder og øke salget, men det kan også inneholde mange feller hvis du ikke tar hensyn til visse forholdsregler. Her er noen tips for å unngå de vanligste fellene ved salg over telefon:

  1. Forstå målgruppen: Det er viktig å vite hvem du prater med og hva de er interessert i. Jo bedre du forstår målgruppen, desto enklere blir det å selge produktet ditt.
  2. Vær oppmerksom på toneleie: Toneleiet din påvirker hvordan samtalen blir mottatt. Unngå å være for pushy eller overbevisende, og prøv å være vennlig og profesjonell i stedet.
  3. Vær forberedt: Ha en god oversikt over produktet ditt og hva det kan tilby, slik at du kan svare på eventuelle spørsmål eller bekymringer kunden måtte ha.
  4. Lytt til kunden: Kunden vil ofte gi deg viktige hint om hva de er interessert i og hva de trenger. Lytt nøye til deres behov og tilpass budskapet ditt deretter.
  5. Ha realistiske forventninger: Ikke forvent at alle du ringer til vil være interessert i produktet ditt. Vær forberedt på å møte avvisning og ikke ta det personlig.
  6. Hold deg til scriptet: Det er viktig å ha et script når du selger over telefon, men det er like viktig å ikke bli for fastlåst til det. Tilpass budskapet ditt til kunden du snakker med.
  7. Følg opp: Sørg for å følge opp med kunden etter samtalen for å sjekke om de har flere spørsmål eller bekymringer. Dette vil også vise at du bryr deg om deres behov.

Ved å følge disse tipsene kan du unngå de vanligste fellene ved salg over telefon og øke sjansene for suksess. Husk at det viktigste er å lytte til kunden og tilpasse budskapet ditt deretter.

Categories: