Hvordan selge strøm i Norge – tips til en strømselger

#Next1 Kurs og Rekruttering Nyttig om Salg og Ledelse Hvordan selge strøm i Norge – tips til en strømselger
0 Comments

Salg av strøm og strømsparing til bedrifter kan være en lønnsom men beintøff bransje, og det krever en forståelse av markedet, kundens behov og evnen din til å formidle verdien av produktene. Her er noen tips for å lykkes med å selge strøm og strømsparing til bedrifter:

  1. Forstå kundens behov: Før du kan begynne å selge strøm og strømsparing, er det viktig å forstå kundens behov og hva de ønsker å oppnå. F.eks.: Alle Elkrafts kunder er selvsagt ikke like, de er opptatt av helt ulike ting: Det kan være at de ønsker å redusere sine strømregninger, eller at de vil være mer miljøbevisste. Spør kunden om deres mål og hvordan du kan hjelpe dem å oppnå dem.
  2. Etterhvert som dere blir mere kjent og du kan bruke mer tid/ snakk om forskjellige alternativer: Det finnes ulike alternativer for strøm- og strømsparing, som solenergi, vindenergi, LED-belysning og energieffektive apparater. Gårdeiere kan installere undermålere og Elkraft kan fakturere leietagere direkte. Tilby forskjellige alternativer til kunden og forklar fordelene og ulempene ved hvert alternativ.
  3. Fokuser på verdien: Når du selger strøm og strømsparing, må du fokusere på verdien av produktene for kunden. Forklar hvordan de kan spare penger på lang sikt, og hvordan de kan bidra til å redusere deres miljøpåvirkning.
  4. Samarbeid med andre- kolleger og bedrifter: Elkraft har foruten egen ekspertise samarbeid med andre bedrifter som tilbyr relevante tjenester, som elektrikere, solenergileverandører eller bedrifter som spesialiserer seg på energiøkonomisering. Du kan tilby komplett løsninger til kundene dine, noe som gir deg et fortrinn over konkurrentene.
  5. Markedsfør deg utenfor jobben! Markedsfør produktene dine gjennom ulike kanaler, som sosiale medier, nettstedet ditt, nettverksarrangementer og snakk med folk når det passer. Fokuser på å formidle verdien av produktene til potensielle kunder.

Salg av strøm og strømsparing til bedrifter kan være en utfordrende, men lønnsom bransje. Ved å følge disse tipsene, kan du øke sjansene for å lykkes med å selge strøm og strømsparing til bedrifter.

Categories: