Salgstyper i påfølgende salg.

#Next1 Kurs og Rekruttering Uncategorized Salgstyper i påfølgende salg.
0 Comments

image

Bestselgerskolen.no

Kay Ellingsen

Nysalg

Situasjonen oppleves som ny fordi du aldri har solgt til vedkommende før.
Kunden er ny for deg. Og kunden har enten ikke erfaring med denne type
produkt eller det er lenge siden siste innkjøp.

Mersalg

Mersalg er å selge mer av det samme. Det er ofte rutinesalg. Kunden baserer seg på en fast leverandør med inngåtte avtaler om betingelser. Avtalen kan være en skriftlig kontrakt eller en stilltiende forståelse mellom selger og kjøper. Varen er kjent, godtatt og verdsatt. Hvis du for eksempel selger bil,
er det et mersalg når kunden kommer tilbake og du selger kunden bil nummer to eller tre, i stedet for at kunden skifter leverandør, men det kan også være at kunden blir så fornøyd at han/hun velger å kjøpe mer av samme
vare der og da, for eksempel flere bukser, skjorter, sokker enn han/hun hadde planlagt fordi selgeren var så flink til å få frem behovet.

Gjensalg

Gensalg er salg til erstatning for utslitt utstyr, gamle maskiner og system,eller utgått teknologi. Utfordringen din er at kunden kan begynne å lure på om han/hun bør skifte leverandør eller finne et annet konkurrerende produkt.

Kryssalg

Krystall  er å selge noe annet enn det kunden kom for. Det er nysalg av andreprodukter som selgeren tilbyr rett etter at et annet salg er gjennomført. Varen er ikke direkte knyttet til primærproduktet, men du bruker den kunnSkapen du har fått om kundens behov ved nysalget, for eksempel bøker når kunden har kjøpt kurs eller foredrag eller en dress når kunden kjøper ei bukse.
Tilleggssalg

Tilleggskjøp er utvidelse av eksisterende produkt som kjøp av tilleggsutstyr.
Et ekstra sett med høytalere, en skiboks, fetere felger eller et belte i tillegg til den buksa som kunden har kjøpt, er typiske tilleggskjøp.

image

Bestselgerkolen.no

Kay Ellingsen

 

 

 

Categories: